Elvitte a pontokat az Eötvös otthonából a Jászberény

2022.05.01.

A felnőtt női röplabda NBI 2021/2022. évi bajnokság 5-8. helyéért történő rájátszásának utolsó előtti fordulójában a DSZC-Eötvös DSE azt a Jászberényt fogadta, akit az alapszakaszban itthon 3:2-re, idegenben pedig 3:1-re legyőzött, a rájátszásban Jászberényben viszont 3:2-es hazai siker született.

A Jászberényi Röplabda Klub játékoskerete a rájátszásra megváltozott. Az együttes korábbi nagy sikereit elérő játékosainak, Rácz Mártának és Bleicher Nórának a reaktiválásán kívül azt a Sándor Renátát is újra csatasorba állították, aki négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres osztrák bajnok és kupagyőztes, emellett német bajnokságot és kétszer Német Kupát nyert. Négyszer választották itthon az év röplabdázójának, 2018-ban az Eötvös Kupa nagykövete volt. A visszatérése után csapata legeredményesebb játékosa lett.

A vendégek kezdtek jobban, 1:5-ös vendégvezetésnél már hazai időkérés következett. Ekkor még Tóth Kinga támadásával és Fehér Anna Ditta ász nyitásaival 6:5-re megfordította az eredményt a DSZC-Eötvös DSE, de ezt követően egy állásból egy 7:0-s periódussal ismét nagy előnyt szereztek a jászságiak. Bár egy-egy támadást szépen felépített és eredményesen befejezett a hazai csapat, a nyitásfogadással az egész mérkőzés folyamán gondok voltak és az akarás is görcsössé vált. Egy kettős cserét követően kicsit közelebb kerültek Juhász Flóráék, de így is nagy különbséggel győzött a JRK.

A második játszmában a tarthatatlan Sándor Renáta vezérletével végig vezetve duplázta meg előnyét a Jászberény.

A harmadik szettben sem változott a játék képe, a hazaiak csak 0:7 után tudták megszerezni első pontjukat. Amíg a vendégek szinte minden támadásukat ponttal fejezték be, addig hazai oldalon sok rontást követtek el a játékosok.

Az előző találkozókon a DSZC-Eötvös DSE-t jellemző küzdés is hiányzott most a csapatból, a Jászberény megérdemelten győzött.

DSZC-Eötvös DSE – Jászberény Volleyball Team 0:3 (-17, -16, -12)

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Pálfi Kitti, Ribeiro Araújo Debora, Victoria P. Young, Berza Fanni. Tóth Kinga
Cserék: Fehérvári Vivien (liberó), Papp Csenge (libero), Takács D. Orsolya, Béni Kitti, Juhász Flóra Anna, Dóka Vivien, Kozma Kitti
Edző: Szombathy András

A DSZC-Eötvös DSE a bajnokság utolsó fordulójában május 8-án 16 órakor Veszprémben játszik.