Hol tartunk most – látótávolságon belül a rajt

2022.07.01.

A 2021-2022-es bajnokságot végül az utolsó helyen elhagyó csapatunk a nyarat nem a sebek nyalogatásával töltötte, azaz kicsit igen, de hamar átestünk a holtponton, és bizakodva néznek a jövőbe a lányok. Tehetik is, hiszen három évvel ezelőtt sokuk álma teljesült, amikor a DSZC-Eötvös DSE kivívta a jogot az NBI-es indulásra. Ha akkor sikerült, máskor is sikerülhet. Talán hamarabb is, mint gondolnánk. Csapatvezetőnk, Szombathy András minden felmerülő kérdésre választ adott.

 

Sikerült átlendülni a kiesés okozta sokkon?
Szombathy András csapatvezető: – Szerintem ezt mindenki külön-külön másként gondolja. Emelt fővel járhatunk, mert szoros szetteket és szoros mérkőzéseket játszottunk még akkor is, amikor már eldőlt a sorsunk. A miénkénél sokkal nagyobb költségvetésből gazdálkodó egyesületekkel vettük fel a küzdelmet, és sokszor nüanszokon múlt a sikerünk. Előre kell néznünk és a ránk váró feladatokra koncentrálnunk.

Az NBII. szeptember 25-én rajtol, míg az NBI. október 16-án. Felröppent egy pletyka, miszerint elképzelhető, hogy mégis első osztályú marad a csapat. Így joggal vetődik fel a kérdés: hol kezdi meg a 2022-2023-as idényt a DSZC-Eötvös DSE?
Sz.A.:  – Ez attól függ, hogy minden NBI-ben indulásra jogosult csapat benevez-e július 18-ig. Ha nem, akkor lehet esélyünk a bentmaradásra.

Milyen célkitűzései vannak a csapatnak a következő bajnoki évre?
Sz.A.:  – Ha az az NBI-lesz, akkor a bentmaradás a cél, ha az NBII, akkor a felsőházba kerülés.

Mikor kezdődik a felkészülés és mi szerepel a programban?
Sz.A.:  – Nyáron biztatjuk a játékosainkat, hogy vegyenek részt minél több strandröplabda-versenyen. A 2002-ben és azután született U20-as csapattal augusztus elsején Görögországba megyünk edzőtáborba, majd néhány itthoni edzés után következik a 26. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna. Azt követően pedig kezdődik a 2022/2023. évi bajnokság.

Játékos téren lesz-e nagy jövés-menés a csapatnál, mire számíthatnak a szurkolók?
Sz.A.:  – Ha az NBII-ben indulunk, akkor nem lesznek idegenlégiósaink. Valószínűleg 3 kezdőjátékosunk is abbahagyja a röplabdát, így a fiatalokon a sor, hogy megmutassák mit tudnak. Néhány érkezőnk is lesz, Pavlik Zsanett Békéscsabáról, Orosz Eszter Tiszaújvárosból, Kunkli Dóra és Nádasdi Kata Balmazújvárosból, míg Nemes Nóra Jánkmajtisról.

És a szakmai stábban?
Sz.A.:  – Valószínűleg ugyanazok az edzők viszik a csapatokat, akik eddig is, kiegészülve Tóth Kinga játékosunkkal.

Kikre fog épülni a csapat?
Sz.A.:  – Azokra a tavaly is nálunk játszó játékosainkra, akik az NBI-ben és a korosztályos bajnokságokban már bizonyítottak.

Az a hír járja, hogy Vaida Beáta hazatér Nyíregyházáról és ismét kék-sárgában fog játszani.
Sz.A.:  – A hír annyiban igaz, hogy az idei strandröplabda szezont a mi egyesületünk színeiben versenyezi végig, teremben más egyesületben folytatja a pályafutását.

Hasonlóan Békéscsabához vagy Nyíregyházához mire lenne szükség ahhoz, hogy minőségi és stabil női röplabda legyen Debrecenben?
Sz.A.:  – A széthúzás megszüntetésére, az erők összefogására.