Óperencián innen, edzőtáboron túl

2022.08.11.

Augusztus 1-10. között U20-as csapatunk egyhetes görög edzőtáborban vett részt, melyben a tizenkét lánynak komoly edzéstervet rakott össze Szombathy András vezetőedző, de nemhogy kedvüket szegte volna, még jobban belevetették magukat a munkába. Az edzőtábor nem titkolt célja az augusztusban esedékes Eötvös Kupán való sikeres szereplés és a közelgő U20-as bajnokságra való felkészülés volt.

Makrygialos városka nem túl ismert a nyaralók körében, azonban meglepően sok magyar volt még rajtunk kívül. A település nem nagy, látnivaló is elvétve akadt, de aprócska strandja – melyről látni lehet Thesszalonikit – épp ideális volt a számunkra, illetve a közeli Pydna is remek helyszínnek bizonyult az edzések megtartásához.
Reggeli ébresztés gyanánt a felkelő nap első sugaraiban tengerparti futással indult a munka, majd reggeli után a délelőtti, később pedig a délutáni strandröplabdás edzések következtek. A köztes időket pihenéssel és strandolással töltötték ki a lányok, azonban akadtak olyan napok, amikor ezekre a szűk órákra is akadt feladat egészen a vacsoráig. Amikor kicsiny csapatunk megjelent a strand pályáján, szinte minden tekintet a lányokra vetődött, és a strandolók ámulva csodálhatták remek egymás elleni játékukat. A fő attrakció azonban mégsem ez volt, hanem a közeli Aiginió városában megtartott mini torna, amelyen a házigazda Niki Aiginió és a nagynevű Katerini csapatai ellen kellett helyt állni lányainknak.
A pénteken és vasárnap lejátszott találkozókon az Eötvös-lányok nem is okoztak csalódást:
Az első csapat 3-2-re és 3-0-ra verte a Katerini, míg a második csapat kétszer is 3-0-ra győzte le a házigazdákat, így Fehérvári Vivien csapatkapitány joggal emelhette magasba az első helyért járó kupát.

Zárásként az utolsó előtti napon ellátogatott a teljes stáb Thesszalonikibe, majd másnap nyakunkba vettük a lábunkat és elindultunk haza. Azonban itthon sem pihenhetnek sokat a hölgyek, hiszen 12-én már újra edzésbe áll az Eötvös DSE.