Sikeres volt a hazai rendezésű kupa

2022.08.24.

Idén 26. alkalommal tartottuk meg a méltán nagy népszerűségnek örvendő Eötvös Kupát, amelyen ismét szép számú csapat szerepelt.
Jöttek résztvevők Máltától Finnországig, de Szerbiából és Szlovákiából is megmérettették magukat csapatok.

Mivel első sorban ez egy női utánpótlás torna, így foglalkozzunk ezzel a kategóriával.

A 32 csapatot nyolc darab négyfős csoportra osztották, majd a körmérkőzések után következhetett a kieséses szakasz: a csoportok első két helyezettje jut a 16 közé, a harmadikok a 17-24, a csoportnegyedikek pedig a 25-32. helyért játszhattak tovább.

Az első kör után 2 csapatunk is továbbjutott a felsőházba: az Eötvös U21 szettveszteség nélkül csoportja első helyén, az Eötvös „Z” pedig második lett a sajátjában. Az Eötvös U17 és az Eötvös „Y” csoportjuk harmadikaként, az U13-as és U15-ös gárdáink pedig csoportnegyedikként sajnos nem tudtak kiemelkedni a mezőnyből, így számukra az alsóházban folytatódott a torna.

A kieséses szakaszban aztán sokkal érezhetőbb volt egy-egy csapat magasabb színvonala, a későbbi dobogós csapatok ellentmondást nem tűrően lépkedtek előre. A legjobb nyolc csapat között meglepetésre a Vasas „B” csapata legyőzte a Kassát, de ettől simább volt a Kikinda „C” MTK feletti győzelme. Az elődöntőbe így a Vasas „B”, az OK „KI 0230” Kikinda „C”, az ŠK Elba Prešov „A” és a házigazda Eötvös U21 jutott. A végső győzelemre is esélyes kvartettből végül az Eperjes és az Eötvös U21 jutott a döntőbe, miután előbbi 2-1-re nyert a Vasas, utóbbi pedig 2-0-ra a Kikinda ellen, így a tavalyi Eötvös-Kikinda döntőt nem tudta javítani a szerb csapat, amely aztán a bronzmeccsen kiélezett küzdelemben végül vigasztalódhatott valamelyest, miután szoros meccsen legyőzte a budapesti kék-pirosakat, így ők lettek a harmadikok.

A döntő hasonló izgalmakat hozott: az első sima szettgyőzelem után az Eötvös ugyan kicsit kiengedett, a második játékrészben kissé elhúzott az Eperjes, de az időkéréseknek hála végül megfordították az állást a debreceniek és a második szett döntő szettnek bizonyult. A végeredmény: Eötvös DSE U21 – ŠK Elba Prešov „A” 2-0, ami azt jelenti, hogy a debreceni lányok szettveszteség nélkül ismét az első helyen zárták a kupát.

Külön öröm számunkra, hogy kiemelkedő játékuknak köszönhetően Fehérvári Vivien és Berza Fanni személyében két debreceni játékos is bekerült a torna válogatottjába.

Végeredmény:
1. Eötvös DSE U21
2. ŠK Elba Prešov „A” (Szlovákia)
3. OK „KI 0230” Kikinda „C” (Szerbia)
4. Vasas SC „B”
5. Swieqi Phoenix VC (Málta)
6. MTK Budapest fehér
7. Vasas SC „A”
8. Gymnázium Trebisovska 12, Kosice (Szlovákia)
9. Kunhegyes
10. Szolnoki Sportcentrum „A”
11. Tiszaörs
12. OK „KI 0230” Kikinda „A” (Szerbia)
13. DEAC „A”
14. Újfehértói SK
15. Szolnoki Sportcentrum „B”
16. Eötvös DSE „Z”
17. UKS San Lesko „A” (Lengyelország)
18. Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium
19. ŠK Elba Prešov „B” (Szlovákia)
20. Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI
21. Korpilahden Pyrintö (Finnország)
22. Eötvös DSE U17
23. DEAC „B”
24. Eötvös DSE „Y”
25. ŠK Elba Prešov „C” (Szlovákia)
26. Eötvös DSE U15
27. OK „KI 0230” Kikinda „B” (Szerbia)
28. Eötvös DSE U13
29. UKS San Lesko „B” (Lengyelország)
30. KTKKSE
31. BTRSE
32. MTK Budapest kék