Az első lépés megvan a továbbjutás felé

2022.09.30.

Szoros mérkőzésen nyertük meg a selejtező odavágóját, az előny adhat némi okot a bizakodásra.

Mindkét gárda játékoskerete jelentősen átalakult. A Jászberényben a rájátszásban a győzelmeket szállító rutinos játékosok hiányoztak Sándor Renátával az élen, a debrecenieknél pedig a tavalyi kezdőjátékosok közül gyakorlatilag egy csapatnyian hiányoztak; Máté Gréta és Béni Kitti eligazolt, a két idegenlégiós, Debora Araujo Riberio és Victoria Paige Young távozott, míg Takács D. Orsolya és Fehér Anna Ditta inkább a civil életre összpontosít. A két fiatal együttes összecsapását telt ház előtt kezdték meg a játékosok, a névadó támogató Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum tornacsarnokában jó hangulatot teremtettek a szurkolók.

A DSZC-Eötvös DSE kezdte jobban a mérkőzést: Pálfi Kitti nyitásainál már 4:0-s előnyt szereztek a hazaiak. A 3-4 pontos előny néhány nyitásfogadási hiba miatt elolvadt a JRK 10:10-nél egyenlített, sőt 10:13-nál már komoly előnyt szerzett. Debreceni időkérés után 17:17-nél egalizáltak Tóth Kingáék, majd 23:23-ig felváltva estek a pontok. Az utolsó két labdamenetnél Fehérvári Vivienék összpontosítottak jobban és a szurkolók üdvrivalgása közben szettelőnyt szereztek.
A második játszma elején fokozatosan elhúztak Juhász Flóráék, már 10:4-re is vezettek, a berényi lányok azonban átvették a játék irányítását, többször támadtak eredményesen és 12:12-nél kiegyenlítettek. 20:20-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végjáték ismét a hazaiaké volt, az utolsó hat labdamenetből ötöt nyertek Alison Muldrow vezérletével.
A harmadik játékrészben nagyon beragadtak Pavlik Zsanették, 1:6-os hátrányból próbáltak közelebb férkőzni és példás csapatjátékkal 8:8-nál ki is egyenlítettek. 18:19-ig egyik csapat sem tudott két pontnál nagyobb különbségű előnyre szert tenni, de azután több támadást is elhibáztak Berza Fanniék, így szépített a JRK.
A negyedik etap elején a vendégek szereztek két-három pontos előnyt, amit Végh Kittiék többször lefaragtak egyre, de tucatnyi egyenlítési lehetőség közül egyikkel sem tudtak élni 23-ig. 23:23-nál azonban sikerült az egalizálás, aztán az első két szetthez hasonlóan koncentrált végjátékot nyújtott a hazai gárda, így 3:1-re megnyerte a mérkőzést.

Magyar Kupa-selejtező 1. mérkőzés
2022. 09. 30. 19:00,
DSZC-Eötvös DSE – Jászberényi RK 3-1 (23, 21, -18, 23)
Debrecen, Mechwart csarnok, 55 néző. Vezette: Villás, Csizmarik
DSZC-Eötvös: Tóth 8, Juhász 9, Fehérvári 7, Muldrow 10, Pálfi 6, Berza 12. Csere: Pavlik, Végh (liberók), Kozma, Horváth, Dóka, Lengyel. Vezetőedző: Szombathy András

A visszavágóra október 18-án, Jászberényben kerül sor.