Egerben is győzött a DSZC-Eötvös DSE

2023.10.29.

A debreceni városi rangadó megnyerése után a DSZC-Eötvös DSE Egerbe látogatott, ahol az Egri Városi Sportiskola várt rá. A mérkőzés pikantériája az volt, hogy a debreceniek kezdőcsapatában két olyan játékos is szerepelt, akik Egerben tanultak meg röplabdázni. Ráadásul Juhász Flóra Anna testvére ma is az Eger csapatában játszik, édesanyja pedig az egriek edzője.
Változatosan alakult a találkozó eleje, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett néhány ponttal. A végjáték a rutinosabb hajdúságiaknak sikerült jobban, így szettelőnybe kerültek.
A második játszmában már olajozottabban működött a DSZC-Eötvös DSE játéka, így megduplázták előnyüket.
A harmadik játékrészben bátrabban játszottak a hazaiak és szépítettek.
Az utolsó etapban agresszívabban szerváltak Kovács Anették, a mezőnymunkájuk is feljavult, így megnyugtató különbséggel zárták a mérkőzést.


Egri Városi Sportiskola – DSZC-Eötvös DSE 1:3 (–20, -15, 19, -11)
Eger, Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium. Vezette. Dobos Viktor, Vigh Andrea.
Egri Városi Sportiskola: Juhász Dóra Petra, Schachinger Rita, Pelyhe-Nemes Rózsa Napsugár, Kovács Villő Enikő, Hernádi Anna, Molnár Gyöngyvirág. Csere: Báder Eszter (liberó), Nagy Zsófi Jázmin, Juhász
Emma, Majoros Petra. Edző: Juhászné Tóth Mária.
DSZC-Eötvös DSE: Pálfi Kitti, Juhász Flóra, Kozma Kitti, Németh Anna, Kovács Anett, Berza Fanni. Csere: Végh Kitti Nikolett (liberó), Kiss Lorina Petra (liberó), Mányi Zsófia, Dóka Vivien, Kunkli Dóra. Edző: Szombathy András


A DSZC-Eötvös DSE ezzel a győzelemmel pontszámban beérte a jelenleg második Jászberényi Röplabda Klubot, akikkel november 12-én (vasárnap) 19 órakor a DSZC Beregszászi Pál Technikumban fognak játszani.