Partiban voltak a Veszprémmel az Eötvös-lányok

2022.04.17.

A felnőtt női röplabda NBI 2021/2022. évi bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszásában a DSZC-Eötvös DSE a csoportot vezető CoreComm VESC-et fogadta.

Egyébként is a dunántúliak lettek volna a találkozó esélyesei, de a mérkőzés előtti egyik edzésen a debreceniek legeredményesebb játékosának, Ribeiro Araújo Deboranak egy sáncolásnál eltört az ujja, így az esélyek még inkább a vendégek felé tolódtak.

A mérkőzést három pontos előnnyel kezdte a Veszprém, de Fehér Panniék hamar kiegyenlítettek. Az első szett szinte végig erről szólt, a vendégek elhúztak két-három ponttal, Takács D. Orsolyáék pedig lelkes mezőnymunkával kiegyenlítettek. Sajnos több egyenlítés után szervarontás következett, így megint futhattak az eredmény után Tóth Kingáék. Mindezzel együtt volt tűz a hajdúságiakban, sok szép megmozdulásnak tapsolhattak a mérkőzésre szép számban kilátogatók és az első szettet csak kis különbséggel veszítették el Berza Fanniék.

A második játékrész közepén egy állásba nagyon beragadtak Fehérvári Vivienék, így itt jobban kinyílt az olló.

A harmadik szettben ismét nagy küzdelem zajlott, több esetben lehetetlennek tűnő labdákat is elértek a hajdúságiak, de végül a nagyobb ütőerővel rendelkező vendégek elvitték a pontokat.

DSZC-Eötvös DSE – CoreComm VESC 0:3 (-21, -14, -18)

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Berza Fanni, Tóth Kinga, Kovács Anett, Victoria P. Young
Cserék: Fehérvári Vivien (liberó), Kozma Kitti, Pálfi Kitti, Béni Kitti. Juhász Flóra Anna
Edző: Szombathy András

Mivel a Jászberény hétvégén legyőzte a Kispestet, a DSZC-Eötvös DSE három pontos hátrányban van a bennmaradásért folyó küzdelemben. A hajdúságiak legközelebb a Kispestet fogadják április 24-én 18 órától a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban.