Méltóképpen búcsúzott az NBI-től a DSZC-Eötvös DSE

2022.05.03.

A felnőtt női röplabda NBI 2021/2022. évi bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszásának utolsó fordulójában a DSZC-Eötvös DSE a csoportot vezető CoreComm VESC-hez látogatott. Az előző mérkőzések mindegyikét a dunántúliak nyerték, így ők voltak a találkozó esélyesei. Az is eldőlt, hogy az eredménytől függetlenül a Veszprém az ötödik, a DSZC-Eötvös DSE pedig a nyolcadik helyen végez.

 

A mérkőzést két pontos előnnyel kezdte a Veszprém, de Ribeiro Debora Araújo ász nyitásaival 2:3-ra már a hajdúságiak vezettek. 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán Takács D. Orsolya nyitásainak és Fehér Anna Ditta támadásának köszönhetően 9:13-at mutatott az eredményjelző. A végjáték előtt mindkét csapat játékába hibák csúsztak be, így 17:21-nél még a DSZC-Eötvös DSE vezetett. Ezt követően a hazaiak hiba nélkül építették fel a támadásaikat és erős ütésekkel fejezték be azokat, míg Tóth Kingáék nem találták az ellenszert, így a nyitószettet a házigazdák húzták be.

A második játékrészben a végjátékig szoros volt az eredmény. Debreceni oldalon Ribeiro Debora Araújo erőteljes támadójátéka és Béni Kitti egymás utáni három ász szervája dicsérhető. A végjátékban azonban Miller szerváit nem tudták bejátszani a debreceniek, így megduplázta előnyét a Veszprém.

Félő volt, hogy mivel az előző két játszmában erőn felül teljesített a DSZC-Eötvös DSE, hiszen a végjátékokig partiban volt neves ellenfelével, a harmadik szettben már nem tudnak ugyanilyen ellenállást kifejteni. De Fehérvári Vivienék nem szerették volna részsiker nélkül befejezni a bajnokságot és igyekeztek a hibákat csökkenteni és koncentráltan játszani. Többek között Berza Fanni és Béni Kitti támadásaival több pontos előnyt szereztek a debreceniek. Amikor pedig a csereként beállt, még középiskolás Dóka Vivien ászt szervált, 3:8-nál időt kértek a hazaiak. A játék képe azonban sokáig nem változott, a lelkes vendégek minden pontért harcoltak, egy esetben Takács D. Orsolya még a reklámtábla felborítása árán is megmentett egy labdát. 10:17 után megkezdte a Veszprém a felzárkózást, és főleg Miller támadásainak köszönhetően 19:21-re csökkentette a hátrányt. Jókor jött Tóth Kinga sánca, majd néhány labdamenettel később Ribeiro Debora Araújo nyitása zárta le a harmadik játékrészt.

A negyedik szettben is nagyot harcoltak az ellenfelek, jó mérkőzést láthattak a csarnokot zsúfolásig megtöltő nézők. A vendégek brazil idegenlégiósa termelte a pontokart, de rajta kívül Tóth Kinga és Kerek Zsuzsanna is szép megmozdulásokkal segítette csapatát ahhoz, hogy 14:17-nél időt kérjenek a hazaiak. Ekkor vendégoldalon három támadási hiba is becsúszott, így 19:19-re módosult az eredmény. Bár 19:20-ra, 20:21-re és 21:22-re is még a hajdúságiak vezettek, az utolsó négy labdamenet Miller támadásaival végződött, így 3:1-re a hazaiak nyerték a találkozót.

Az Eötvös DSE játékosait is dicséret illeti, hiszen méltóképpen zárták a bajnokságot, szettet nyertek idegenben az ötödik helyezett ellen és végig partiban voltak.

 

CoreComm VESC – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (22, 20, -20, 22)
Veszprém, Táncsics Mihály Szakgimnázium. Vezette: Szabó Zsolt, Kiss Zoltán Attila.

CoreComm VESC: Hajós Aliz, Bozsó Blanka, Miklós Roxána, Sherwin Morgan Rose, Pós Adrienn, Miller Liene Ilze. Csere: Tóth Laura (liberó), Iglói Nóra (libero), Molnár Pintér Eszter, Papp Anna. Edzők: Szokolikné Kalmár Judit. Rivnyák Eszter.

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Berza Fanni, Tóth Kinga, Ribeiro Debora Araújo, Béni Kitti. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Dóka Vivien, Kerek Zsuzsanna. Edző: Szombathy András