Sorsdöntő összecsapás előtt – kedden visszavágó a Magyar Kupában

2022.10.17.

Szombaton az előző idényben még extraligás DVTK otthonában léptünk pályára, kedden pedig már a Magyar Kupa visszavágója vár a lányokra.

A Miskolcon lejátszott mérkőzésen sajnos érvényesült a papírforma, nem tudtuk meglepni a DVTK-t, de voltak biztató momentumok a játékunkban, amire lehet alapozni. Voltak szép labdamenetek, okos megoldások, illetve a csapat egysége sem bomlott meg. Ahogyan azt mások is érzékelték, a második szettben többször is remek megoldásokkal rukkoltunk elő, a játékrész első felében szorossá téve a játékot. Erre lehet építeni a jövőben, a többit pedig ki lehet javítani.

A Jászberény RK elleni első találkozó sikere – még ha szoros szettekkel is – magabiztosságot adhat csapatunknak, és ami szeptember 30-án sikerült, sikerülhet október 18-án is.

Szombathy András vezetőedző :A hazai mérkőzésen sikerült előnyt szereznünk, szeretnénk Jászberényben is győzni. Nem lesz könnyű dolgunk, mert Debrecenben is szoros szetteket játszottunk, idegenben pedig a berényi közönség – hasonlóan a miénkhez – jó hangulatot tud teremteni. Sajnos lesznek hiányzóink. Szeretném, ha be tudnánk bizonyítani, hogy a hazai győzelem nem egy kicsúszott eredmény volt, hanem idegenben is képes jól játszani a csapat.

Magyar Kupa selejtező, 1. forduló visszavágó
2022. október 18. 17:00, Jászberény
Jászberényi RK – DSZC-Eötvös DSE

(Az első találkozón: DSZC-Eötvös DSE – Jászberényi RK 3-1)