DSZC-Eötvös DSE győzelem Jászberényben

2023.02.17.

A felnőtt női röplabda NBI-ben csütörtökön este a DSZC-Eötvös DSE Jászberényben vendégeskedett.

Az idei szezonban a mostani találkozóig már háromszor játszottak egymással a felek. A Magyar Kupában még szeptember végén a DSZC-Eötvös DSE 3:1-re nyert hazai pályán, de aztán Jászberényben az első szett megnyerése után fordította JRK és a 3:1-es győzelem után az aranyszettet is behúzta. November végén ismét a DSZC-Eötvös DSE bizonyult jobbnak 3:0-ra egy szoros találkozón.
A mostani mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, már a derbi elején több pontos előnyt szereztek, amelyet a szett végéig meg is tartottak. A második játszmára kis szerkezeti változással ment pályára a debreceni együttes, amelynek hatására kiegyenlítettebb lett a találkozó. 15:17-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán elkapták a fonalat a hajdúságiak, ebben a játékrészben a hazaiak már csak egy pontot szereztek egy vendég nyitásrontásból.
A harmadik etapot ismét a JRK kezdte jobban, már 3:0-ra, majd 8:4-re is vezettek, de aztán Fehér Anna Ditta és Tea Terzievska eredményes támadásai után 9:9-nél egyenlített a debreceni gárda, majd Berza Fanni négy ásznyitással ingatta meg a fiatal berényi csapat lelkületét. Alison Muldrow is beköszönt támadásból, majd Juhász Flóra sem szeretett volna elmaradni barátnője teljesítményétől és ő is sorozatban négy ászt szervált. 10:18-as vendégvezetés után a lelkes berényi csapat egészen 16:19-ig felzárkózott, de aztán kezdetét vette az Alison Muldrow-show. Egy eredményes centertámadás után ő mehetett nyitni és el sem mozdult a nyitóhelyről, sorozatban 5 ászt szervált.
A negyedik szettben ismét a JRK dolgozott ki előnyt, de ezúttal az „eötvösös” hölgyek már 2:2-nél kiegyenlítettek. Pálfi Kitti szépen hozta helyzetbe ütőjátékosait, akik többnyire pontokra is váltották a lehetőségeket. A debreceniek feladója aztán nyitásból is beköszönt, így már 4:8-at mutatott az eredményjelző. A hazaiak azonban lelkes szurkolóik hathatós támogatását élvezve 8:8-nál kiegyenlítettek. A DSZC-Eötvös DSE szerzett ezután néhány pontos előnyt, de ezúttal több nyitást is elhibáztak a vendégek, így soros lett a végjáték. A mérkőzés végén ismét szépen építették fel támadásaikat Fehérvári Vivienék és nagyot küzdve megnyerték a találkozót.

Jászberény Volleyball Team – DSZC-Eötvös DSE 1:3 (16, -16, -16, -22)
Jászberény, Bercsényi Úti Játékcsarnok. Vezette: Gyulai Géza, Filibér Tamás Sándor.

Jászberény Volleyball Team: Fodor Lili, Juhász Viktória, Sléder Kitti, Somlai Réka, Kovács Dorka Réka, Faragó Fanni.
Csere: Lagzi-Kovács Maja (liberó), Oszvald Violetta (liberó), Patócs Villő Réka, Berényi Lora Ingrid, Kocsi Ágnes
Adél. Edző: Deme Gábor.
DSZC-Eötvös DSE: Berza Fanni, Juhász Flóra Anna, Pálfi Kitti, Fehérvári Vivien, Alison Muldrow, Tea Terzievska.
Csere: Végh Kitti (liberó), Kiss Lorina (liberó), Fehér Anna Ditta. Edző: Szombathy András.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2023. február 26-án 18 órai kezdéssel a tavaly még extraligás DVTK együttesét
fogadja a DSZC Beregszászi Pál Technikumban.