Szoros mérkőzést játszott a listavezetővel a DSZC-Eötvös DSE

2023.02.27.

A felnőtt női röplabda NBI-ben vasárnap este a DSZC-Eötvös DSE a tavaly még extraligás, listavezető DVTK együttesét fogadta. Az ellenfelek a legelső fordulóban már játszottak egymással, akkor a DVTK leiskolázta a hajdúságiakat, szettenként csak 7, 16 és 10 pontot engedélyezett. A két együttes között nagy a különbség a lehetőségeket és a célokat tekintve is. Mindezek ellenére a házigazdák kezdték jobban a mérkőzést, az első két pontot egy miskolci hiba és Alison Muldrow ász nyitása után szerezték meg. Ezután egymás hibáiból éltek a csapatok és mivel hazai oldalon ebből több sikeredett, 7:9-nél debreceni időkérés következett. Nagy csatában 15-nél be is érték nagynevű ellenfelüket a lelkesen játszó „eötvösös” lányok. Sőt, 19:16-nál Alison Muldrow eredményes sánca után már vendég időkérés következett. A végjáték a borsodi csapatnak sikerült jobban és megnyerték az első szettet.
A másodikban Tea Terzievska rontott nyitása után a DVTK-ban játszó Vajdova Alexandra 3 ászt szervált, így 0:4 ált az eredményjelzőn. Juhász Flóra szép sánca és Berza Fanni eredményes támadása után 6:6-nál kiegyenlített a DSZC- Eötvös DSE, a két szurkolótábor pedig kiváló hangulatot teremtett. A középjátékban 4 pontos előnyt szerzett a magassági és ütőerő fölényben játszó DVTK, de a hazaiak minden pontért harcolva 14-nél ledolgozták a hátrányt, sőt 15:14-re és 16:15-re is vezettek. 19:19-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a rutinosabb miskolciak végül 22:24 után értékesítették az ötödik szettlabdájukat.
A harmadik játszmában Berza Fanni támadásai után még 4:3-ra a hazaiak vezettek, de aztán ismét nem sikerült Vajdova Alexandra erős nyitásait hatástalanítani, így 4:9-nél hazai időkérés következett. 7:11-ig, majd 13:16-ig szépen zárkóztak is a hajdúságiak, de innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést a rutinos vendégcsapat. Hazai oldalon még Pálfi Kitti, Juhász Flóra és Alison Muldrow pontjainak tapsolhattak a hazaiakkal szimpatizáló szurkolók, de végül győzött a túlerő. A hazaiaknak nincs okok kesergésre, hiszen a szezon egyik legjobb játékával három szettben is megszorongattak a listavezetőt.

DSZC-Eötvös DSE: Berza Fanni, Juhász Flóra Anna, Pálfi Kitti, Kozma Kitti, Alison Muldrow, Tea Terzievska.
Csere: Végh Kitti (liberó), Papp Csenge (liberó), Kovács Anett, Dóka Vivien, Németh Anna. Edző: Szombathy András.
DVTK: Vajdova Alexandra, Kiss Emese, Egri Klaudia, Tosic Milica, Tóth Csenge, Hollósi Dóra. Csere: Kundrák
Eszter (liberó), Lóczi Georgina (liberó), Kalmár Viktória, Németh Barbara, Bátori Panna Emília. Edző: Németh
Szabolcs.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2023. március 4-én a táblázaton közvetlenül előtte álló UTE csapatához látogat.