Csak szettgyőzelem a Balatonfüred ellen

2023.04.10.

A felnőtt női röplabda NBI 2022/2023. évi bajnokság Húsvét vasárnapi fordulójában a DSZC-Eötvös DSE a Szent Benedek Röplabda Akadémia csapatát fogadta. A Balaton partján a hajdúságiak 3:0-ra vereséget szenvedtek és a tabellán is 7 ponttal az Eötvös DSE előtt volt a mérkőzés előtt a Balatonfüred.
A találkozó kezdetén felváltva estek a pontok, de a játékrész közepén a vendégek támadóbb jellegű szervái eredményre vezettek és ezzel több pontos előnyt szereztek. Bár partiban volt a DSZC-Eötvös DSE, a magasabb dunántúli csapat támadásban és sáncban is hatékonyabb volt, így megnyerte a kezdő etapot.
A második szettben görcsössé vált a házigazdák akarása, egymás után rontották el a szervákat, a Balatonfüred pedig élt a lehetőséggel és megduplázta előnyét.
A harmadik játszmában is jelentős előnyt alakított ki a vendégegyüttes. Amikor 13:20-nál már a legtöbben elkönyvelték, hogy ismét szettveszteség nélkül nyer a SZBRA, akkor egyszerre az akkor már liberóként játszó Fehérvári Vivien és csapattársai feltámadtak és egyre közelebb kerültek a vendégekhez. Kovács Anett kiválóan szállt be a játékba, egymás utáni két megmozdulása is pontot eredményezett, Berza Fanni is jókora sáncokat osztott ki és a többiek is mind hozzátettek a felzárkózáshoz. 22:24-nél, majd 24:24-nél is időt kért a vendégek edzője, de Kovács Anett szerváiból nem tudtak eredményes támadást felépíteni a vendégek, így a DSZC-Eötvös DSE jutott szettlabdához.
Ezután felváltva zárhatták volna le a csapatok a játszmát, de mindkét oldalon nagy mentéseket láthattak a szép számmal kilátogató nézők, így egészen a 30. pontig tartott a játékrész, amely a DSZC-Eötvös DSE sikerével zárult.
A negyedik szettben ismét eredményesen nyitottak a vendégek, a debreceniek koncentrációja csökkent, így a Balatonfüred le tudta zárni a találkozót.

DSZC-Eötvös DSE – Szent Benedek Röplabda Akadémia 1:3 (-19, -9, 28, -18)
DSZC Beregszászi Technikum. Vezette: Rácz Gábor, Veress Magdolna Ildikó.
DSZC-Eötvös DSE: Berza Fanni, Juhász Flóra Anna, Pálfi Kitti, Fehérvári Vivien, Alison Muldrow, Tea Terzievska. Csere: Papp Csenge (liberó), Kovács Anett, Kozma Kitti, Németh Anna, Dóka Vivien. Edző: Szombathy András
Szent Benedek Röplabda Akadémia: Sólyom Emese Nóra, Orosz Bianka Evelin, Dimitric Miona, Mayerhoffer Hédi Anna, Gergácz Olga, Schneider Vanessa. Csere: Berkó Vivien (liberó), Balogh Emma Nóra (liberó), Tóth Sára, Egri Boglárka, Krakoczki Csenge, Lovász Kinga, Honfi Katalin Mária. Edző: Szőke Zoltán.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2023. április 16-án a TFSE csapatához látogat.