Nem sikerült az osztályozó

2023.05.28.

Szombat délután az idei női röplabda NBI utolsó mérkőzése következett az NBII keleti csoportjának győztesével a Vidux – Szegedi Röplabda SE-vel játszott osztályozó-visszavágó, amely az NBI-ben maradásért illetve az oda jutásért döntött. A debreceniek nehéz helyzetben voltak, hiszen az első mérkőzésen, hazai pályán 3:1 arányban vesztettek, ráadásul úgy, hogy abból három szettben jelentős volt a különbség.
A DSZC-Eötvös DSE játékosai mindent egy lapra tettek fel, bátran támadtak és a nyitásoknál is kockáztattak. Sokkal szorosabb volt végig a játék képe, mint az első találkozón. Az első szett derekáig vezettek is a hajdúságiak, de a sok nyitásfogadási hiba meghiúsította, hogy vérmesebb reményeik legyenek. Régen nem látott miliőben zajlott a mérkőzés, mindkét szurkolótábor végig óriási hangulatot varázsolt, de sportszerűen szurkolt. A második játszmában a végjátékig nem volt nagy különbség a két fél között, de a végjáték a csongrádiaknak sikerült jobban. A harmadik játékrész lett a legizgalmasabb. Itt még 22:21-re a végig önfeláldozóan játszó DSZC-Eötvös DSE vezetett, volt 23:23 és 24:24 is az állás, végül a szegediek nyertek és jutottak fel az NBI-be.

A DSZC-Eötvös DSE-nél új korszak kezdődik, a következő szezonban a saját utánpótlásukra támaszkodva próbálnak helytállni az NBII-ben.

Vidux-Szegedi RSE – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (22, 16, 24)
Szeged, Gyík u. 3. Vezette: Csizmarik József, Villás Tibor Richárd.
Vidux-Szegedi RSE: Kádár Gréta, Nyers Noémi, Bálint Viktória, Kovács-Fiskus Fanni, Farkas Antónia Izabella, Szatmári Júlia Eszter. Csere: Kujundzic Leila (liberó), Nagy-Hegyesi Réka (liberó), Kiss Boglárka Szonja. Edző: Milodanovic Andrea.
DSZC-Eötvös DSE: Kovács Anett, Berza Fanni, Juhász Flóra Anna, Pálfi Kitti, Fehérvári Vivien, Németh Anna. Csere: Papp Csenge (liberó), Végh Kitti (libero), Fehér Anna Ditta, Lengyel Panna, Dóka Vivien. Edző: Szombathy András