A Gödöllői RC elvitte a pontokat

2022.12.17.

A felnőtt női röplabda NBI 2022/2023. évi bajnokság utolsó idei fordulójában a DSZC-Eötvös DSE a Gödöllői Röplabda Clubot fogadta.

A mérkőzés előtt a hazaik köszöntötték a 2021/2022. tanulmányi és sporteredményei alapján az „Eötvös DSE jó tanuló, jó sportoló” játékosait, akik a következők:

Név: Oktatási intézmény: Tanulmányi átlag:
1, Barna Panni Ibolya Utcai Általános Iskola 4,92
2, Fehérvári Vivien Andrea DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum 5,0
3, Juhász Flóra Anna Debreceni Egyetem 4,83
4, Kis Polli Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI 5,0
5, Kiss Lorina Petra DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum 4,63
6, Kovács Hanna Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI 4,93
7, Lengyel Panna Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum 4,87
8, Mányi Zsófia DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája 5,0
9, Moravecz Blanka Ibolya Utcai Általános Iskola 5,0
10, Nagy Laura Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium 5,0
11, Pálfi Kitti DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum 4,92
12, Sári Dóra Edina Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola 4,62
13, Tóth Kinga Nyíregyházi Egyetem 5,0
14, Tóth Zsófia Lili DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája 5,0
15, Udvarhelyi Gréta Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI 4,92

A találkozó vendégponttal kezdődött, de Berza Fanni eredményes támadása után még egyenlített a DSZC-Eötvös DSE. Ezt követően a vendégek irányították a játékot. Erős nyitásaikkal elérték, hogy a házigazdák gyakorlatilag nem támadtak, a Gödöllői RC viszont sorra ütéssel fejezte be támadásait. A hazai szurkolók csak néha örülhettek, Alison Muldrow és Fehérvári Vivien ütéseinél és Pálfi Kitti ász nyitásánál volt okuk erre.

A második szett elején mindkét oldalon hibáztak egyet a csapatok, majd újra Pálfi Kitti ász nyitásával vezetett a DSZC-Eötvös DSE. Bár a hazaiak nyitásfogadása némileg feljavult, ezúttal a nyitásokat rontották el sokszor, ebben a játékrészben hatszor is hibáztak, így megduplázta előnyét a vendégcsapat.

A harmadik etapban Fehérvári Vivien támadásai tartották partiban a debrecenieket, majd Kozma Kitti eredményes sáncával 6:5-nél a vezetést is átvették. A Gödöllői RC továbbra is eredményesen támadott, de hazai oldalon Juhász Flóra és Kozma Kitti is pontot érően tudott befejezni egy támadást, így az előző kettőnél szorosabban alakult a játszma. Alison Muldrow is megrázta magát, támadásból és sáncból is eredményes tudott lenni, így 17:20-nál még felcsillant a remény egy esetleges szettgyőzelemre. A mérkőzés utolsó részében azonban a hazaiak már nem tudtak saját pontot szerezni, így a magassági és ütőerő fölényben lévő gödöllőiek megérdemelten vitték el a 3 pontot.

 

DSZC-Eötvös DSE – Gödöllői RC 0:3 (-17. -12, -18)
Debrecen, Jerikó u. 17. Vezette: Villás Tibor Richárd, Csizmarik József.

DSZC-Eötvös DSE: Berza Fanni (2), Juhász Flóra Anna (3), Pálfi Kitti (2), Kovács Anett (1), Fehérvári Vivien (7), Alison Muldrow (8). Csere: Végh Kitti (liberó), Kiss Lorina (liberó), Kozma Kitti (3), Lengyel Panna, Papp Csenge, Dóka Vivien. Edző: Szombathy András

Gödöllői RC: Sorompó Kinga Ida, Halla Petra, Borsos Lili, Kovács Eszter, Boros Réka Sára, Kardos Boglárka Napsugár. Csere: Szerencsés Mimi (liberó), Maurer Katalin (liberó). Edző: Szalay Attila, Wirnhardt Bence.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2023. január 7-én Balatonfüreden játszik.