Pontot szerzett a listavezető ellen a DSZC-Eötvös DSE

2023.12.04.

Szombaton délután a veretlenül listavezető Szolnoki Sportcentrumot fogadta a DSZC-Eötvös DSE felnőtt női NBII-es csapata. A szolnokiak a mérkőzésig a bajnokság során mindössze két szettet vesztettek.
A találkozó elején felváltva estek a pontok, de aztán a papírformának megfelelően előnyt szereztek a Tisza-partiak. A végjátékban ugyan közel kerültek Pálfi Kittiék, de a játékrészt minimális különbséggel a vendégek nyerték.
A második szettben sokkal bátrabban játszott a DSZC-Eötvös DSE, aminek meg is lett az eredménye, mert 25:17-re nyertek.
A harmadik játszmában a hazaiak több játékosa is szép nyitássorozatot produkált, a támadások is hatékonyak voltak, így 25:13-ra győzött a hajdúsági gárda.
A negyedik etapban néhány ponttal végig a DSZC-Eötvös DSE vezetett, de 22:20 után nem tudtak élni a lehetőséggel, határozatlanná váltak és kiegyenlített a Szolnok.
A rövidített szettben már a vendégek akarata érvényesült és 3:2-re megnyerték a mérkőzést.
Ha az érem egyik oldalát nézzük, akkor egy mérkőzés alatt annyi játszmát nyert a listavezető ellen a DSZC-Eötvös DSE, amennyit az összes csapat az egész eddigi szezon alatt, ha az érem másik oldalát nézzük, akkor csak néhány pont kellett volna egy ennél sokkal nagyobb bravúrhoz.
DSZC-Eötvös DSE – Szolnoki Sportcentrum 2:3 (-23, 17, 13, -23, -8)
Debrecen, DSZC Beregszászi Pál Technikum. Vezette: Berényi Eszter, Szivós Henrietta, Erzsébet.
DSZC-Eötvös DSE: Dóka Vivien, Pálfi Kitti, Juhász Flóra Anna, Németh Anna, Kovács Anett, Berza Fanni. Csere: Papp Csenge, (liberó), Kozma Kitti Lengyel Panna. Edző: Szombathy András
Szolnoki Sportcentrum: Szilágyi Júlia, Bagyinka Csenge, Berényi Petra, Töreki Emese, Nagy Dorka, Bárdos Adél. Csere: Retter Imola (libero), Barna Nikolett, Szakali Fanni. Edző: Bodonyi Ákos.
A DSZC-Eötvös DSE jelenleg öt győzelemmel és három vereséggel a második helyen áll. A csapat legközelebb december 9-én 11 órától a DESOK-ban a DEAC ellen játszik.