Sikeres DSZC-Eötvös DSE szombat

2023.12.09.

Szombaton két fronton is érdekeltek voltak a DSZC-Eötvös DSE csapatai. A felnőtt NBII-es együttes a városi rivális DEAC-hoz látogatott, az U15 ”A” gárda pedig a III. osztályú bajnokság megnyerése után Miskolcon osztályozót játszhatott a II. osztályba kerülésért.
A felnőtt NB II-es találkozó első szettjében a DSZC-Eötvös DSE dominált és Pálfi Kitti jó nyitássorozatának, a jó alapjátéknak és az eredményes támadásépítéseknek köszönhetően 20:25-re nyert. A második játékrészben sokáig a DEAC vezetett, de a végjáték ismét a DSZC-Eötvös DSE-nek sikerült jobban, ezúttal Kozma Kitti nyitásaival szereztek sok pontot a vendégek. A harmadik szettben már 8:3-ra is vezetett a DEAC, de szorgalmas mezőnymunkával 13:13-nál kiegyenlített a DSZC-Eötvös DSE. 20:20-ig fej-fej mellett haladtak az ellenfelek, de a mérkőzés végén ismét a fiatalabb csapat volt a rutinosabb, és így szettveszteség nélkül győzött a DSZC-Eötvös DSE (0-3).

Az U15 ”A” gárda miskolci túrája nem izgalommentesre, de végül eredményesre sikerült, hiszen a II. osztályba kerülésért a lányok először a házigazda Miskolci Sportiskola ellen 3:1-re, majd a Kistarcsai VSRC ellen 3:0-ra győztek. Így a bajnokságot a II. osztályban folytathatják.

A felnőtt NBII –es DSZC-Eötvös DSE jelenleg hat győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen áll. A csapat legközelebb december 16-án 15 órától a DSZC Beregszászi Pál Technikumban az Egri Városi Sportiskola együttesét fogadja.