DSZC-Eötvös DSE: Minden csapatnak jutott sikerélmény

2023.11.20.

Ismét sűrű hétvégén van túl a DSZC-Eötvös DSE, hiszen négy csapatuk is pályára lépett.
Szombaton a DSZC Beregszászi Pál Technikumban az U17″A” és az U17″B” együttesek kezdték a sort. Az U17 „A” a Miskolci VSC ellen 3:0 arányú győzelmet aratott, míg a DEAC ellen 3:1-re vesztett. Az U17 „B” a
Szolnoki SPC és a Szentesi KKRSZ ellen is szettveszteség nélkül nyert, így továbbra is makulátlan mérleggel vezeti csoportját. Vasárnap az U13-as gárda a HTE ellen 3:0 arányban bizonyult jobbnak, viszont a Sülysápi SE és a Kistarcsai VSRC ellen 2:1-re kikaptak.

Vasárnap este a felnőtt NBII-es csapat Jászberényben, a Jászsági RK ellen szerepelt. Az NBII újonca az első
szettben meglepte a hajdúságiakat és vezetést szerzett. A második szettben rendezték a sorokat Berza Fanniék és nagy különbségű játszmagyőzelemmel egyenlítettek. A harmadik és a negyedik játékrészben nagyot küzdöttek egymással az ellenfelek, mindkét oldalon sok szép megoldást láthattak a mérkőzésre kilátogatók, de ki nem kényszerített hiba is bőven becsúszott.
Végül minimális különbséggel mindkét etapot a DSZC-Eötvös DSE nyerte, így fontos három ponttal térhetett haza.
Jászsági RK – DSZC-Eötvös DSE 1:3 (21, -14, -25, -24)
Jászberény, JP Aréna. Vezette: Magyar-Kalotay Rózsa, Jékli Mariann Etelka.
Jászsági RK: Kovács Fatime, Hájos Korall Nikolett, Gardovic Ivana, Kun Boglárka Abigél, Győző Enikő, Farkas Fatime. Csere: Lakatos Maja Bíborka, Csikász Emma.
DSZC-Eötvös DSE: Pálfi Kitti, Juhász Flóra, Kozma Kitti, Németh Anna, Kovács Anett, Berza Fanni. Csere: Végh Kitti Nikolett (liberó), Kiss Lorina Petra (liberó), Dóka Vivien, Lengyel Panna. Edző: Szombathy András

A DSZC-Eötvös DSE egy teljes kör után a hét csapatos NB II Keleti csoportjában négy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen áll. A csapat legközelebb november 26-án, vasárnap Salgótarjánban lép pályára.