Salgótarjánból is elhozta a pontokat a DSZC-Eötvös DSE

2023.11.27.

Vasárnap este Salgótarjánban lépett pályára a DSZC-Eötvös DSE felnőtt női NBII-es csapata.
Mivel a debreceni találkozón szettenként 10 pont körüli pontokat gyűjtöttek a Nógrád-megyeiek, ezért a hajdúságiak terve az volt, hogy idegenben is hasonló arányban győzzenek.
Az első játszmában ezt hosszú ideig felül is teljesítették a játékosok, hiszen már 4:24 is volt az állás, ekkor azonban becsúszott néhány hiba, végül 9:25-re nyertek Kovács Anették. A második játékrészben három helyen is változtattak a vendégek, a hazaiak lelkesen röplabdáztak, így ennek az etapnak a végén 15:25 állt az eredményjelzőn. A harmadik játszmában olyan dolog történt, ami ezen a szinten nem szokványos. Juhász Flóra állt a nyitóhelyen és sorozatban 25 jó nyitást produkált, így 0:25-re nyert a DSZC-Eötvös DSE.
Másik örömhír is született a hétvégén: Az egyesület U15 „A” együttese megnyerte a harmadik osztály alapszakaszát, így osztályozót játszhat a második osztályba kerülésért.
Salgótarjáni BTC – DSZC-Eötvös DSE 0:3 (-9, -15, -0)
Salgótarján, Arany János Általános Iskola. Vezette: Benkő József.
Salgótarjáni BTC: Oláh Dorka, Kis Dorka, Jakubovics Anita, Berei-Nagy Bianka, Juscsák Nóra, Kiss Dominika. Csere: Ullmann Dóra, Kiss Boglárka Vivien, Pompor Petra, Edző: Rákos Szabolcs.
DSZC-Eötvös DSE: Pálfi Kitti, Juhász Flóra, Kozma Kitti, Németh Anna, Kovács Anett, Berza Fanni. Csere: Végh Kitti Nikolett (liberó), Kiss Lorina Petra (liberó), Dóka Vivien, Lengyel Panna. Papp Csenge Dóra, Nagy Laura, Edző: Szombathy András
A DSZC-Eötvös DSE jelenleg öt győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen áll. Mivel a Jászberényi Röplabda Klub vesztett a jászberényi helyi rangadón, így pontszámban beérte őket. A csapat legközelebb december 2-án, szombaton 15 órakor a veretlenül listavezető Szolnoki Sportcentrumot látja vendégül a DSZC Beregszászi Pál Technikumban.