Nem lesz egyszerű – sorsoltak a Magyar Kupában (frissítve)

2022.09.12.

Tűkön ülve várja mindenki a bajnoki rajtot, és enyhítésképpen ma, azaz szeptember 9-én megtartották az MRSZ (Magyar Röplabda Szövetség) székházában a Magyar Kupa idei szezonjának sorsolását.

40 csapat szereplésével rajtol majd a küzdelem. A nőknél 22, a férfiaknál 18 csapat nevezett az eseményre, ami azt jelenti, hogy előbbieknél a 16-os főtáblára kerüléshez hat, utóbbihoz pedig két selejtezős párharcot is meg kell rendezni. Ezek szerint csapatunk a legjobb 16 közé jutásért az NB I-es Jászberény Volleyball Team gárdájával meccsel, majd esetleges továbbjutás esetén a FATUM Nyíregyháza vár ránk. Utóbbi párosítás nem lesz ismeretlen, hiszen 3 éve a nyíregyháziak ellen nem sikerült a legjobb 8 közé kerülés.

Hazai pályán kezdjük meg a kupa küzdelmeket, az első találkozóra szeptember 30-án kerül sor, a visszavágó október 18-án lesz, Jászberényben. Esetleges továbbjutást követően a legjobb 16 között október 26-án és 31-én lesz a folytatás, míg a legjobb 8 csapat december 10-én és 17-én meccsel majd egymással.