Rutinos játékossal bővült a DSZC-Eötvös DSE csapata

2020.06.03.

Magyar származású, FIVB-nyertes román válogatott játékost igazolt a debreceni egyesület.

A 2013-as XVII. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát az L.P.S. Satu Mare nyerte. A győztes szatmárnémeti csapatból különdíjat kapott Matei Adriana, Vaida Beáta pedig a torna válogatottjának a tagja lett. (Az Eötvös Kupa döntőjében a magyar válogatottat győzték le. A döntőt egyébként az a Hóbor Béla vezette, aki a 2012-es Londoni Nyári Olimpiai Játékok férfi röplabda döntőjének első játékvezetője volt.) Ki gondolta volna akkor, hogy ez a két játékos nem egészen öt év múlva Brazíliában megszerzi élete első FIVB strandröplabda aranyérmét? (Ami egyben Románia történetének első FIVB strandröplabda aranyérme is lett.)

Vaida Beáta a strandröplabda sikerek előtt többszörös román junior válogatott volt. A teremröplabdát akkor a strandröplabda miatt hagyta abba. A strandröplabdában négyszeres felnőtt román bajnok és román felnőtt válogatott lett. 2017-ben az U22-es Európa Bajnokságon, Badenben ezüstérmet szereztek. A tavaly először megrendezett Román Kupát is megnyerte párjával.

– A DSZC-Eötvös DSE januári megkeresésére azonnal Debrecenbe érkezett, és azóta az egyesületünk tagja. Érkezésével nemcsak a védekező- és támadójáték, hanem a csapat akarata, mentalitása is erősödött – osztotta meg lapunkkal Szombathy András, a cívisvárosi gárda vezetőedzője.