Egy pontot ért a nagy küzdelem

2020.06.03.

A DSZC-Eötvös DSE a tabellán hellyel fentebb álló Palota VSN Kft. csapatát fogadta szombat este az élvonalbeli női röplabda bajnokságban.

A kiírás során eddig két ízben találkoztak a felek, mindkétszer a fővárosiak nyertek 3:0 arányban, de minden alkalommal volt szettlabdájuk a debreceni hölgyeknek – írja közleményében a cívisvárosi klub.

Legutóbb január 11-én játszott hazai pályán a hajdúsági együttes, talán ezért is telt meg zsúfolásig a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma.

A mérkőzés elején felváltva estek a pontok, de 4:3-as debreceni vezetés után több sikertelen hazai támadás miatt jelentős előnybe került, majd győzött a Palota.

A második játékrész eleje kísértetiesen hasonlított az elsőre. Az elején minden labdamenet után a másik csapat szerválhatott, majd a fővárosiak több pontos előnyre tettek szert. Ekkor azonban a debreceni alakulat nyitásfogadása feljavult, és főként Vajda Beáta támadójátékának köszönhetően 12:10-re fordítottak a hazaiak. A Palota ezután azonban ismét kevesebbet hibázott, és 15:17-re visszavette a vezetést. A hajdúságiak nagyot küzdve kiegyenlítettek, majd egy 6:1-es szériával megnyerték a bajnokság első szettjét a Palota ellen.

A harmadik játszma rémálomszerűen kezdődött a debreceniek szempontjából. Figyelmetlenségek miatt rövid idő alatt 0:4 állt az eredményjelzőn. Igaz innen még 5:4-re fordítottak Fehér Panniék, de aztán az egyik állásba úgy beragadtak, hogy 6 pontos előnyre tettek szert a vendégek, amelyet a szett végéig meg is tartottak.

Ez sem szegte kedvét az eötvösös lányoknak, a következő etapban már 4:1-re és 9:5-re is vezettek. A rutinos fővárosiak azonban 9:9-nél kiegyenlítettek, és egészen a végjátékig szoros volt az állás. A hazai szurkolók nagy örömére – akik dobolással és szurkolással végig segítették csapatukat – a hajrá megint a DSZC-Eötvös DSE-nek sikerült jobban, így következett a döntő szett.

Nagy küzdelem zajlott a pályán, minden egyes pontért keményen meg kellett harcolni. 7:8-nál még a Palota vezetett, de a térfélcsere után nem sokkal már 9:8-as debreceni előnyt mutatott az eredményjelző. A mindent eldöntő ötödik felvonás végét a fővárosiak bírták jobban, néhány hiba vendéggyőzelmet eredményezett.

A közönség is érezte, hogy mindent megtettek a debreceni lányok a győzelemért, a mérkőzés után sokáig tapsoltak nekik.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb március 7-én Budapesten a Testnevelési Egyetem SE ellen lép pályára.