A röplabdázók számára is véget ért a szezon

2020.06.03.

A Magyar Röplabda Szövetség csütörtökön közölte, a honi bajnokságokat befejezetté nyilvánította.

Fodor Antalt (borítóképünkön), a DEAC élvonalbeli férfi röplabda csapatának trénerét nem lepte meg a döntés. A vezetőedző szerint a DEAC az Extraligában is letette a névjegyét.

A Magyar Röplabda Szövetség korábban bejelentette, hogy a koronavírus miatt május 15-ig szünetelni fognak a bajnokságok hazánkban. Csütörtökön újabb döntést hoztak az elöljárók a szezonnal kapcsolatban: az MRSZ elnöksége a teremröplabda bajnokságokat befejezetté nyilvánította, emellett az is eldőlt, hogy a pontvadászatokban nem kerülnek kiosztásra helyezések.

Férfi alakulatunk az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, így bejutott az Extraligába. Fodor Antal tanítványai a felsőházban az utánpótlás-válogatottat, a Kecskemétet és a MAFC-ot is két vállra fektették.

“Nem lepett meg a bejelentés, erre számítottam. Olvastam, hogy a bajnokságokban nem kerülnek kiosztásra a helyezések. Ettől függetlenül a táblázaton az ötödik helyen állunk, amire büszkék lehetünk. Ez a teljesítmény a klub történetében a legjobb eredménynek számít. Az Extraligában szép győzelmeket arattunk, a fiúk bebizonyították, hogy helyük van ebben a mezőnyben. A bajnokság élcsapatainak is méltó ellenfelei voltunk. Szeretnénk egyben tartani a csapatot, ez lesz az elkövetkező hónapokban a legfontosabb feladatunk” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Női röplabdázóink két győzelemmel nyitották az 5-9. helyért zajló rájátszást, így Kuszkó Zsolt gárdája az első helyet foglalta el a táblázaton.