Születésnapi DSZC-Eötvös DSE győzelem a városi rangadón

2023.10.22.

Legutóbb 2019-ben találkozott egymással az NBII-ben a DSZC-Eötvös DSE és a DEAC, mert az elmúlt években a DSZC-Eötvös DSE az NBI-ben játszott.
A mostani találkozón a DSZC-Eötvös DSE liberóval együtt értendő kezdőhetesében hat olyan játékos kezdett, akik a Debreceni Egyetem nappali tagozatos hallgatói, a DEAC-ban pedig öt olyan játékos volt a keretben, akik korábban az Eötvös DSE-ben röplabdáztak.
Mindkét együttes idegesen kezdett, a szett elején a DEAC szerzett ejtésekből előnyt, a DSZC-Eötvös DSE-nek a találkozó elején időt kellett kérnie. Fokozatosan talált magára a hazai gárda és viszonylag simán nyerte a kezdőszettet. A második játszmában feljavult a DEAC nyitása, az „eötvösös” nyitásfogadások rapszodikussá váltak és az idegek harcát a vendégek bírták jobban és egyenlítettek. A harmadik játékrészben ismét a DSZC-Eötvös DSE irányította a játékot és ismét szettelőnyt harcolt ki. A negyedik etapban felváltva vezettek a csapatok és a lelkes vendégek egyenlítettek. A rövidített játékrész is sok izgalmat hozott, végül a 25 éves fenállását ünneplő Eötvös DSE játékosai örülhettek a több mint két órás
mérkőzés végén.
DSZC-Eötvös DSE – DEAC 3:2 (20, -25, 22. -23, 10)
DSZC Beregszászi Technikum. Vezette. Bodrogi László György, Lakatos Attila.
DSZC-Eötvös DSE: Pálfi Kitti, Juhász Flóra, Kozma Kitti, Németh Anna, Kovács Anett, Berza Fanni. Csere: Szilágyi Petra (liberó), Végh Kitti Nikolett (liberó), Mányi Zsófia, Nagy Laura, Dóka Vivien. Edző: Szombathy András
DEAC: Szabó Csenge, Fejes Petra, Tóth Vanessza, Berettyán Csilla, Mátyus Panna Dalma, Péteri Vanda Flóra. Csere: Molnár Panna (liberó), Csajbók Fanni (liberó), Smidróczki Dóra, Gégény Flóra Enikő, Gáspár Krisztina, Mayer Flóra. Edző: Kuszkó Zsolt.