Eötvös-UTE: szorosabb is lehetett volna

2022.10.30.

A Női NBI 2. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap este ismét bajnoki mérkőzésen láthatták szurkolóink csapatunkat a Mechwart-csarnok parkettáján, ahol az UTE U21-es csapatát fogadtuk.

A vendégek tavaly az U21-es bajnokságban vitézkedtek – a döntőben az MTK állta útjukat -, idén pedig már az NBI-ben próbálnak minél jobb eredményt elérni. Ennek ékes bizonyítéka a Jászberény legyőzése hazai pályán, és most arra készültek, hogy Debrecenből is elvigyék a pontokat.

A találkozó első perceiben ismét engedtük, hogy ellenfelünk nagyobb előnyre tegyen szert. Így csak szaladtunk az eredmény után, de a vendégek így is magabiztosan nyerték az első szettet. A folytatás hasonlóan sikerült, kapkodó és dekoncentrált játékunkat kíméletlenül kihasználta az UTE, azonban jött a fordulat, és még ha minimális arányban is, de hosszú csatározások után megnyertük a második szettet, 1-1-re mentve az állást. A harmadik játékrészben ismét a fővárosiak domináltak, rövidre akarták zárni meccset, így ismét nagyarányú különbséggel nyertek szettet. 2-1-es vendég vezetésnél mintha egy pillanatra felcsillant volna a remény, hogy döntő szettre mentjük a mérkőzést. Azonban hiába volt Alie Muldrow a maga 20 pontjával a mezőny legjobbja, fejben ma sem bírtuk a végjátékot és nagy labdamenetek árán, de végül behúzták a negyedik játékrészt is a lila-fehér lányok, ami azt jelentette, hogy 3-1 arányban megnyerték a találkozót.

Alakulhatott volna jobban is a találkozó, de elkerülhető hibákat vétettünk fontos pillanatokban, akkor nem jött az a kis plusz, amikor nagyon kellett volna. A következő hetekben minden bizonnyal nagyobb hangsúlyt kapnak az egyéni hibák javításai is, de túl sok idő nincs az elmélkedésre, hiszen november 5-én, azaz jövő hét szombaton újabb feladat vár a lányokra: Budaörsön kell javítani a mérlegen.

Női NBI. osztály, 2. forduló
2022. október 15. 19:00
DSZC-Eötvös DSE – UTE U21 1-3 (-12, 27, -12, -19)
Mechwart csarnok, 100 néző. Vezette: Csizmarik, Villás.
Eötvös DSE: Tóth 3, Juhász 3, Fehérvári 4, Muldrow 20, Pálfi 3, Berza 9. Csere: Kovács, Végh (liberók), Kiss, Kozma, Németh, Horváth, Dóka 1. Vezetőedző: Szombathy András