Gyász: Elhunyt Tóth Kinga

2022.12.07.

Ma délelőtt közúti balesetben elhunyt Tóth Kinga, az NB I-es DSZC-Eötvös DSE terem- és strandröplabda-játékosa, valamint utánpótlásedzője. A nyitásfogadó szélsőütő poszton szereplő röplabdázó december 22-én ünnepelte volna 25. születésnapját.

Kinga 18 évesen lett az Eötvös DSE játékosa, egy évvel később, 2017 nyarán igazolta le a Nyíregyháza. Onnan 2019 januárjában került vissza Debrecenbe, s tagja volt az első osztályba való feljutást kiharcoló csapatnak is, s azóta is oszlopos tagja volt az NB I-ben szereplő gárdának. Az idei bajnokságban is pályára lépett mind a hat fordulóban, s a klub két Magyar Kupa-mérkőzésén is.

2020 óta rendszeres résztvevője a strandröplabda-versenyeknek is, több érmet is szerzett B-kategóriás tornákon és állandó párjával, Béni Kittivel indult az idei ob-fordulókon is. Közben edzői licenszt is szerzett, és az Eötvös DSE utánpótlásában tevékenykedett. Idén nyáron tanári diplomát is szerzett.

Kedden még edzőmérkőzésen vett részt csapatával, szerdán délelőtt autójával Debrecentől délre, Ebes és Hajdúszovát között haladt autójával, amikor megcsúszott, elvesztette uralmát a jármű fölött és fának csapódott. Sajnos az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A fiatal röplabdázó december 22-én ünnepelte volna 25. születésnapját. Ezúton szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket a családnak.